Robotmaaiers installeren

17 mei 2023

Wilt u graag bewegen in uw tuin? Dan is een “ouderwetse” kooimaaier heel geschikt. Of een fraaie motormaaier? U heeft dan gegarandeerd elke week een heerlijke wandeling over uw mooie gazon.
Wilt u nog meer bewegen? Dan laat u de robotmaaier z’n werk doen zodat u ondertussen een mooie ronde kunt gaan hardlopen.
Als u niet wilt bewegen dan is een robot ook heel geschikt. U geniet dan van uw krantje op uw eigen landje.

Alle gekheid op een stokje; we laten u met plezier zien hoe de robotmaaiers hun werk doen. We hebben twee soorten robotmaaiers; geleid met draad en gestuurd via GPS.

Robotmaaiers, met draad of met GPS
 

Voor de “robotmaaiers met draad” wordt een draad aangelegd in de rand van uw gazon. Op die draad komt ongevaarlijke zwakstroom te staan. Mocht de draad geraakt worden bij tuinwerkzaamheden dan is dat niet gevaarlijk. De robot verliest zijn signaal en zal een storing melden.

Voor de “robotmaaiers met GPS” zal de robot eenmalig geprogrammeerd moeten worden. De robot wordt met behulp van een app door ons langs de randen van uw gazon gereden. Daarmee wordt uw gazon in kaart gebracht. De robot leest tijdens zijn werkzaamheden zowel de kaart als de GPS-signalen. Hiermee kan de robot uitstekend uw gazon maaien. De robot “weet” daarmee zelf de grenzen van uw gazon.